Berita-artis.info

På grund af det smukke liv

Du har sikkert hørt at sige, at Jorden er for det meste vand, omkring 70%. Nå det viser sig, at mange mennesker har misforstået de faktiske omstændigheder, og at det kun er Jordens overflade, der er primært vand. For at få en bedre forståelse af den begrænsede mængde vand på Jorden, giver USGS en visuel forklaring med et enkelt billede, der viser en vandboble bestående af alt Jordens vand.

Som I ved, er Jorden et vandigt sted. Men hvor meget vand findes der på, i og over vores planet? Billedet til venstre viser størrelsen af en kugle, der ville indeholde alt Jordens vand i forhold til jordens størrelse. Du er sikkert tænker jeg savnede en decimal, når du kører min lommeregner, da sikkert alt vandet på, i og over Jorden ville fylde en bold meget større end at “lille” blå kugle sidder på USA, nå fra omkring Salt Lake City , Utah til Topeka, Kansas. Men nej, dette diagram er faktisk korrekt.

Omkring 70 procent af Jordens overflade er vanddækket, og havene holder omkring 96,5 procent af alt Jordens vand. Men vand findes også i luften som vanddamp, i floder og søer, i indlandsisog gletschere, i jorden som jordfugtighed og earthgwaquifer.html, og selv i dig og din hund. Alligevel ville alt det vand passe ind i den “lille” bold. Bolden er faktisk meget større end det ser ud på din computerskærm eller trykte side, fordi vi taler om volumen, en 3-dimensionel form, men forsøger at vise det på en flad, 2-dimensionel skærm eller et stykke papir. At lille vand boble har en diameter på omkring 860 miles, hvilket betyder, at højden (mod dit syn) ville være 860 miles høj, også! Det er meget vand.

Men for mennesker er næsten alt Jordens vand ikke brugbart i hverdagen. Vand på, i og over Jorden sidder aldrig stille, og takket være vandkredsløbet bevæger vores planets vandforsyning sig konstant fra et sted til et andet og fra en form til en anden. Tingene ville blive temmelig forældet uden vand cyklus!

Langt størstedelen af vandet på Jordens overflade, over 96 procent, er saltvand i havene. Men det er ferskvandsressourcerne, såsom vand i vandløb, floder, søer og grundvand, der giver mennesker (og alt liv) det meste af det vand, de har brug for hver dag for at leve. Vand sidder på jordens overflade er let at visualisere, og din opfattelse af vandkredsløbet kan være, at nedbør fylder floder og søer. Men det usete vand under vores fødder er også af afgørende betydning for livet. Hvordan vil du redegøre for strømmen i floder efter uger uden regn? Faktisk, hvordan ville du redegøre for vandet flyder ned denne indkørsel på en dag, hvor det ikke regn? Svaret er, at der er mere i vores vandforsyning end bare overfladevand, der er også masser af vand under vores fødder.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *