Berita-artis.info

På grund af det smukke liv

Canadiske forskere Felix Pharand-Deschenes brugt satellitbilleder til at kortlægge den menneskelige indflydelse på Jorden, der skildrer, hvor meget det har ændret sig, set fra rummet. Pharand-Deschenes brugte data indsamlet af forskellige offentlige myndigheder til at skabe disse slående billeder.

Billederne viser alt fra asfalterede og asfalterede veje, lysforurening, jernbaner, elektriske transmissionslinjer, hele vejen til undersøiske kabler, rørledninger, sejlruter og flytrafik.

human-teknologi-afrika

Billederne fremhæver også forskellen mellem den første og den tredje verden. London, Paris, Berlin og dele af Nordamerika brænder lyse, mens Afrika, Sydamerika og store dele af Asien forbliver indhyllet i mørke.

anthropocene-mapping-felix-pharand-deschenes-europe

Pharand-Deschenes anfører, at pletter og prikker af lys fortæller en vigtig historie om moderne tid. Mennesker forårsager skadelige virkninger på Jorden gennem unødvendig belysning. Japan er også en skarp kontrast mellem resten af Asien, er stærkt lys fra kyst til kyst.

Mørke steder på kortene er steder, hvor den menneskelige befolkningstæthed er lav, eller hvor energiinfrastrukturerne enten er beskadiget, ikke-eksisterende eller for dyre at udvikle.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *