Berita-artis.info

På grund af det smukke liv

En ny undersøgelse fra Australian National University undersøger fejl i sten fundet under jordens overflade i et forsøg på bedre at forstå, hvordan seismiske bølger rejse gennem kappen og indsamle oplysninger, der vil hjælpe geologer bedre fortolke seismologiske modeller af Jordens indre struktur.

Defekter fundet i klipper under Jordens overflade har en stor indvirkning på transmissionen af seismiske bølger, som dem forårsaget af jordskælv, forskere ved The Australian National University har opdaget.

Professor Ian Jackson, fra Research School of Earth Sciences, en del af ANU College of Physical and Mathematical Sciences, sagde holdets forskning giver os mulighed for bedre at forstå den måde seismiske bølger rejse gennem kappen dybt under Jordens overflade.

“Vi fandt, at fejl, kendt som ‘forskydninger’, i strukturerne af kappe klipper bremse passage af seismiske bølger gennem kappen. Disse nye oplysninger vil hjælpe os med bedre at fortolke seismologiske modeller af Jordens interne struktur, “Professor Jackson sagde.

“Disse fejl har længe været betragtet som ansvarlige for bevægelseraf Jordens kappe, som har lettet bevægelsen af tektoniske plader over millioner af år. Dette er den første systematiske undersøgelse af deres indflydelse på de meget kortere tidshorisonter af seismiske bølger.

“Klipperne i Jordens kappe opfører sig anderledes på forskellige tidsskalaer. I perioder med mikrosekunder til nanosekunder, typisk for seismiske bølger, er de ret stive. Men over perioder på millioner af år, de mister deres stivhed helt, opfører sig i stedet som væske. Tidligere forskning har vist, at forskydninger bidrager til denne interessante ændring i adfærd.”

For at undersøge virkningerne af disse defekter på passage naf seismiske bølger, holdet lavet syntetiske materialer i laboratoriet til at repræsentere kappe klipper under overfladen. De derefter deforme de syntetiske sten til at indføre forskydninger i materialerne, og testet dem med nye teknikker på 1-1000 sekunder seismiske tidsskalaer.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *