Berita-artis.info

På grund af det smukke liv

Bunden af havet er hjemsted for 2,9 × 1029 encellede organismer, men dette store antal, 10 millioner billioner mikrober for hvert menneske på planeten Jorden, er kun 8% af det tidligere skøn på 35,5 × 1029. Jens Kallmeyer, geomikrobiolog og hans kolleger ved Universitetet i Potsdam i Tyskland, har skabt den mest nøjagtige model for den geografiske fordeling af mikrober i havsedimentet. De offentliggjorde deres resultater i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Kallmeyer hedder det, at for det sidste årti, forskere har haft en mistanke om, at den tidligere skøn var behæftet med fejl på en eller anden måde. For nylig samlede Kallmeyer og hans kolleger nye data ved at bore huller i havbunden for at studere mikrober, der overlevede ved ekstremer af næringsstofsult. Disse data blev brugt til at skabe globale kort, der mere præcist kunne forudsige den biomasse skjulte kilometer under havsedimentet.

mikrobiel-boring-skøn

De nye beregninger reduceretidligere skøn med 92% og reducere antallet af alle mikrober på Jorden med 50% til mellem 9,2 × 1029 og 31,7 × 1029. Dette enorme antal betyder, at de stadig spiller en central rolle i globale biogeokemiske cyklusser. Det tidligere skøn var skævt, fordi det var baseret på arbejde udført i næringsrige kystområder, mens Kallmeyer’s forskning har været i golde områder, såsom det sydlige Stillehav Gyre, en af de mest næringsrige regioner i havene.

Mens nogle mener, at disse nye tal er langt mere præcise af det samlede billede af mikrobielle liv på Jorden, andre geomicrobiologists, som John Parkes, mener, at antallet af mikrober er på den lave side på grund af de vanskeligheder, der er forbundet med at tælle små antal celler, der er indkapslet i sediment.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *